Ve... ilk istihbarat gemimiz denize indi

Ve... ilk istihbarat gemimiz denize indi

Gemi indirme töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gemicilik sektörü son 16 senede şaha kalkmıştır. MİLGEM projemizin en kritik halkalarından birini daha hayata geçirmiş oluyoruz. Ülkemizin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'TCG' Ufuk'un denize iniş töreninde önemli açıklamarda bulundu; 

Tuzla'daki tersanlerde son 16 yılda 2 bin geminin tamiri ve yenilenmesi gerçekleştirildi. Gemicilik sektörü son 16 senede şaha kalkmıştır. Önümüzdeki dönemde başarı çıtamızı daha da yükseklere taşıyacağız. MİLGEM projemizin en kritik halkalarından birini daha hayata geçirmiş oluyoruz. Ufuk korveti milli imkan ve kabiliyetlerle üretilen, ülkemizin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyor.

İHA VE SİHA'LARIMIZIN SAYISINI ARTIRDIK

Suriye kaynaklı tehditlere Doğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de yaşanan gelişmeler karşısında bu ihtiyaç, daha kritik ve daha acil hale gelmiştir. Türkiye milli güvenliği ile ilgili h hususlarda başkalarına umut bağladığı dönemlerinde hep hüsrana uğramıştır. Teröristleri takip ve imhada emniyet birimlerimize asimetrik güç sağlayan İHA ve SİHA'larımızın sayısını artırdık. Güvenlik ve istihbarat birimlerimizi hem insan kaynağı, hem de teknoloji altyapı bakımından çok daha güçlü hale getirdik. Türkiye yakın tarihinde silah, mühimmat ve askeri teçhizat bakımından dışa bağımlılığının acısını çekmiş bir ülkedir. Suriye'nin kuzeyinde etnik ve temizlik faaliyeti yürüten katillerin elinde müttefiklerimizin roketleri, bombaları, mühimmatları var.

AA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.