Volkswagen resmen duyurdu: Türkiye'de üreteceğiz

Volkswagen resmen duyurdu: Türkiye'de üreteceğiz

Volkswagen, Ford'un Avrupa pazarı için ticari vanları tasarlayıp üreteceğini, bunun için Ford Otosan fabrikasının kullanılabileceğini duyurdu.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen ve ABD'li Ford Motor hafif ticari araçlara yönelik işbirliği yapacaklarını açıkladı.

Ford ve VW ticari araçtaki iş birliğinin yanı sıra elektrikli araç ve otomatik sürüş teknolojilerinin ortak geliştirilmesi olasılıklarını araştıracaklar. Şirketler böylece milyarlarca dolar tasarruf etmeyi hedefliyor.

İki şirket işbirliğini Detroit otomobil fuarında açıkladı. Ticari van ve pickup kamyonetlerin satışlarını kapsayacak işbirliği 2022'de başlayacak. Şirketler birbirlerinin sermayesinde pay almayacak veya birleşme yapmayacak.

Ford CEO'su Jim Hackett, işbirliğinin Ford'un dünya çapındaki faaliyetlerini nasıl etkileyeceğini ayrıntılarıyla birkaç hafta içinde açıklayacağını, işbirliği nedeniyle Ford fabrikalarında işten çıkarma olmayacağını ifade etti.

VW'nin açıklamasına göre Ford iki şirketin de orta büyüklükteki pickup araçlarını tasarlayıp üretecek. Ford ayrıca Avrupa pazarı için ticari vanları tasarlayıp üretecek. Volkswagen ise şehir vanı modellerini tasarlayıp üretecek.

VW ticari vanların Ford Otosan fabrikasında üretilebileceğini belirtti. Şirketler ticari araç üretiminde işbirliğinin bilançoda vergi öncesi kâra olumlu yansımalarını 2023 yılında görmeye başlayacaklarını tahmin ediyorlar.

İki şirket ayrıca elektrikli ve otonom araçları birlikte geliştirmek için de mutabakat zaptı imzaladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.