Volkswagen Türkiye’yi mi seçecek?

Volkswagen Türkiye’yi mi seçecek?

Elektrikli modellerin üretimine yoğunlaşırken markanın en önemli modellerinden biri olan Transporter'ın üretimi de Almanya'nın dışına çıkacak. Transporter üretimi marka için Ford'un Türkiye'deki fabrikası düşünülüyor!

Volkswagen’in 2022 yılında piyasaya sunacağı I.D. Family, elektrikli otomobil modelleri için Almanya’da yer alan üç fabrikasını kullanması gerekiyor. Çünkü marka, bu modellerin 20 bin euro’dan daha az fiyata sahip olmasını istiyor. MEB yani elektrikli otomobil platformunun giriş versiyonunu kullanacak olan modelden yılda 200 bin adet üretilecek.

16 kasımda Avrupa’nın en büyük içten yanmalı motor üreticisi Volkswagen’in değişim stratejisi için toplantı yapacağı da belirtildi. Markanın ID Buzz adını verdiği elektrikli motorlu minibüsü Transporter T6’nın yerini alacak. Bu araç VW’nin Hannover fabrikasında üretiliyor ve bu fabrikada değişime uğrayacak. Bu değişim sonucunda ise Transporter modellerinin nerede üretileceği hakkında belirli iddialar var. Bu durumun bizi ilgilendiren bölümü ise Transporter modellerinin Türkiye’deki Ford fabrikasında üretilmesinin planlanıyor olması…

İddiaları güçlü kılan en önemli konular ise Ford ve Volkswagen markasının elektrikli araçlar, otonom sürüş ve hafif ticari araçlar için görüşmeler yapıyor olması. Ford özellikle Amerika’daki pick-up pazarını domine ederken Volkswagen’de Avrupa’daki binek otomobil pazarını domine ediyor. Tüm bu konuların kesinliğe kavuşması içinde 16 kasımda gerçekleşecek olan toplantıyı beklememizde fayda var!

SÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.