Volkswagen’den Türkiye açıklaması

Volkswagen’den Türkiye açıklaması

Volkswagen (VW) Üretim Sorumlusu Andreas Tostmann, Alman gazetelerinde çıkan Volkswagen Türkiye için alternatif üretim tesisi arıyor haberleri hakkında açıklama yaptı.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda bulunan terör hedeflerine yönelik Suriye’ye düzenlendiği sınır ötesi operasyondan dolayı Alman basınında çıkan haberler markanın Türkiye’deki yatırımını erteleyeceği hatta iptal edeceği yönündeydi. Ancak basında çıkan bu haberlere kesin bir açıklama gelmemişti. Türkiye tarafından yapılan resmi açıklamalarda markanın bu yatırımın yerini değiştirmeyeceği söyleniyordu.

Reuters’ın haberine göre Bugün Volkswagen Üretim Sorumlusu Andreas Tostmann konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Tostmann, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’ye kurulması planlanan üretim tesisi için şu an beklemedeyiz ama yeni bir yer arayışı içinde de değiliz” dedi.

Volkswagen Almanya’daki Emden Fabrikası’nda üretilen orta-üst segment otomobili Passat için yeni üretim yeri arayışına 2018 yılında başlamıştı. VW’nin planlarına göre Emden Fabrikası’nda markanın yeni jenerasyon elektrikli otomobilleri üretilecek ve bu fabrika tamamen dizayn olarak değişecek. Bu yüzden de Passat için yeni üretim tesisi planları Volkswagen’in gündemini oluşturuyordu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.