Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yüzde 47 zam

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yüzde 47 zam

Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretine 1 Ocak 2019 tarihi itibariye yüzde 47 zam yapıldı. Üçüncü köprüye yapılan zam hem gelişte hem gidişte ücret alındığı için duble hissedilecek.

Gözler Osmangazi Köprüsü'ne yapılan fahiş zamma çevrilmişken Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde de 01/01/2019 tarihinden itibaren yeni tarifeye geçildi. Buna göre otomobil için köprüden alınan 13.05 TL'lik geçiş ücreti 19.15 TL'ye çıkarıldı.

Üçüncü Köprü şehir içi trafikte özellikle ağır vasıta araçlar tarafından sık kullanılan bir hat olduğu için gidiş ve geliş ücretini ayrı ayrı ödeyen şoförler yüzde 47’lik zammı bir gün içinde iki kez hissedecekler. Çünkü üçüncü köprüye her iki yönden de yani gelişten de gidişten de para alınıyor.

OSMANGAZİ’YE DE ZAM YAPILMIŞTI

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretine de yüzde 45 zam yapılmıştı. Köprü geçiş ücreti 71.75 TL'den 103 TL'ye çıkarılmıştı.

Karayolları’nın işlettiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmek Köprüsü geçiş ücretlerine ise bu yıl zam yapılmadı.

Osmangazi Köprüsü’nü işleten Otoyol AŞ’nin genel müdürü Bülent Esendal sozcu.com.tr’ye geçen hafta yaptığı açıklamada sözleşme gereği köprü ücretlerini özel sektörün belirlemediğini açıklamıştı.

otoyollar-001.jpg

SÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.