YHT ile kılavuz tren çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

YHT ile kılavuz tren çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda banliyö treniyle çarpıştı. Kazada, aralarında 3'ü makinist olan 9 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 06.30 sıralarında Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Ankara’dan Konya’ya gitmek üzere, Yüksek Hızlı Tren Garı’ndan hareket eden yüksek hızlı tren, yaklaşık 4 dakika sonra Marşandiz İstasyonu’na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. Hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtilen yüksek hızlı trenin iki vagonu raydan çıktı. Kazanın olduğu bölgede bulunan üst geçit de vagonların üzerine yıkıldı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye sağlık, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazada, ilk belirlemelere göre 3'ü makinist, 9 kişi yaşamını yitirdi, 46 kişi de yaralandı. Vagonlardan çıkarılan yaralılar, bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Yüksek Hızlı Tren yol kontrolü yapan lokomotife çarptı. Kontrol lokomotifinin o rayda olmaması gerekiyordu. Çarpışma sonrası tren raydan çıkarak üst geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle üst geçit trenin üstüne çöktü’ denildi.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: 43 YARALI VAR VE 7 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK’

Ankara Valisi Vasip Şahin Ankara’daki meydana gelen YHT kazasına ilişkin açıklamada bulundu. Vali Şahin, Ankara-Konya seferini yapan YHT’nin kılavuz diye tabir edilen kontrol treni ile çarpıştığını kaydetti. Ekiplerin olayın meydana gelmesinin hemen ardından olay yerine geldiklerini belirten Şahin, ”Ekiplerimiz hemen buraya sevk edildi. Şu an 46 yaralı var ve 9 vatandaşımızı kaybettik. Ekiplerimiz hala kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Umudumuz daha fazla ölü sayısının olmaması” ifadelerini kullandı. ”Kazanın nedeni konusunda teknik inceleme yapıldıktan sonra arkadaşlarımız detaylı bilgiler verdiğinde sizlerle paylaşacağız”  ”Ekiplerimizin çalışması neticelenince çok daha net ve kesin rakamı paylaşacağız” diyen Şahin, ”Şu anda 112, iftaiye, AFAD ekiplerimiz dört bir koldan süratle çalışıyorlar. Bulunan mevkide çalışmaların tek tek yürütülmesi gerektiği için arkadaşlar hassasiyet gösteriyorlar. Teknik incelme devam ediyor. Kazanın nedeni konusunda teknik inceleme yapıldıktan sonra arkadaşlarımız detaylı bilgiler verdiğinde sizlerle paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Kazayı duyan ve trende yakınları bulunan çok sayıda kişi de olay yerine akın etti, yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Kaza nedeniyle aynı hattaki tren seferleri durdurulurken, ekiplerin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

yht-tren-kaza2.jpgyht-tren-kaza4.jpgyht-tren-kaza5.jpg

SÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.