Yolcu bagajları E-devlet üzerine kaydedilecek

Yolcu bagajları E-devlet üzerine kaydedilecek

E-devlet yeni hizmeti yolcu bagaj sistemini devreye almaya hazırlanıyor. Yapılan yeni sisteme göre hava yolu firmalarında olduğu gibi, otobüs firmaları da yolcu ve bagaj bilgilerini e-devlet sistemi üzerine kaydedecek.

E-devlet platformu üzerine her geçen gün vatandaşların yararlanabileceği yeni hizmetler ekleniyor. Platforma eklenen söz konusu hizmetlerle birlikte devlet kurumdaki yoğunlukları azaltan E-devlet, vatandaşların işlemlerini saniyeler içerisinde yapma imkanı da tanıyor. Ayrıca tüm kişisel ve güvenik işlemlerine de ulaşma imkanı tanıyan e-devlet kapısı, şimdi de yeni bir hizmeti daha yata geçiriyor.

E-DEVLET YOLCU BAGAJ SİSTEMİ!

Taşımacılık sektörü kapsamında yolcu bagaj sistemi bildiğiniz gibi hava yolları firmalarınca uygulanıyordu. Seyahat eden yolcunun TC kimlik numarası ile bilet kaydı yapan hava yolu firmaları yolcunun bagaj sayısını da sisteme girerek, e devlet üzerine kaydediyordu. Şimdi ise bu sistem otobüs firmalarında da zorunlu hale geliyor.

Yeni sisteme göre otobüs firmaları seyahat eden yolcular ve bavulları e-devlet üzerine kayır edilecek. Bu sayede otobüsler bileti olmayan yolcu taşıyamayacak.

OTOBÜSLERE ARAÇ TAKİP SİSTEMİ GELİYOR!

Yeni sistem ile otobüsler araç takip sistemi ile takip edilecek. TC kimlik numarası ile kayıt yapılan vatandaşların kayıt bilgileri e-devlet üzerine kaydedilerek takip edilecek. Böylece biletsiz yolcu taşıma işleminin de önüne geçilecek.

Otobüs firmalarının e-devlet üzerine kayır ettirmeden yolcu taşıdığı fark edilirse firmalar yükü miktarınca ceza kesilecek. Buna ek olarak kolluk kuvvetleri, insanlar dışında isterlerse bavul durumuna da bakabilecek.

Yenişafak

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.