Yolcu360’ın yeni CTO'su Utku Altınkaya oldu

Yolcu360’ın yeni CTO'su Utku Altınkaya oldu

Geniş portfoyü ve karşılaştırmalı çözümleri ile misafirlerine en uygun aracı kolaylıkla seçme şansı tanıyan araç kiralama platformu Yolcu360’ın yeni Teknoloji Direktörlüğü (CTO) görevine M. Utku Altınkaya getirildi.

Misafirleri için olduğu kadar tüm paydaşları ve çalışanları için de bir mutluluk kaynağı olmak için çalışan araç kiralama platformu Yolcu360, yazılım dünyasında birçok başarıya imza atan M. Utku Altınkaya’yı ürün ve yazılım ekiplerinden sorumlu Teknoloji Direktörü (CTO - Chief Technology Officer) olarak atadı.

Kısa bir süre önce Senior Software Architect göreviyle Yolcu360 ekibine katılan M. Utku Altınkaya, yeni görevinde Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım’a bağlı olarak görev yapacak ve Yürütme Kurulu’nda yer alacak. Altınkaya, Teknoloji Direktörü olarak Yolcu360’ın teknolojideki gelecek vizyonunu belirleyerek teknoloji ekiplerini yönetecek ve teknolojik altyapı ile sistemin geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Kariyerine henüz 11 yaşındayken yazılım geliştirerek başlayan M. Utku Altınkaya, 12 yaşında ilk yazılımını Burdur İl Sağlık Müdürlüğü’ne satarak profesyonelliğe adım attı. Mersin Fen Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği eğitimi aldığı sırada çeşitli web ve mobil uygulama girişimlerinde bulundu. Yüksek ölçekli servisler üzerinde telekomünikasyon sektöründe önce geliştirici daha sonra takım lideri olarak görev aldı. İsveç menşeli Room328 AB ve Invio şirketlerinde CTO olarak çalıştı. Son olarak Metglobal'de CTO görevinde bulundu ve sektör lideri performansa sahip seyahat arama motorunun baştan sona geliştirilmesinde yer aldı. Utku Altınkaya’nın LinkedIn profiline linkten ulaşılabiliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.